HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Başkan Tuna’dan son toplantı ve meclis üyelerine teşekkür


8 Mart 2014 Cumartesi 07:39

Toroslar Belediye Meclisi, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi 2009-2014 döneminin son toplantısını gerçekleştirdi.

 

 

 

Belediye İhtisas Komisyonlarından gelen raporların görüşülerek, oy birliğiyle karara bağlandığı toplantının temenni ve öneriler bölümünde söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 5 yıl boyunca gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı tüm meclis üyelerine teşekkür etti

 

“Toroslar’ı geleceğe hazırladık”

 

Mecliste önemli kararlara imza atarak Toroslar’ı geleceğe hazırladıklarını vurgulayan Başkan Hamit Tuna; “5 yıl boyunca birlikte çalıştığımız meclis üyesi arkadaşlarımızla Toroslar’a önemli hizmetler kazandırdık ve sağlıktan, eğitime, spordan yeşil alana birçok projeyi hayata geçirdik. Ve İlçenin geleceğini şekillendiren birçok önemli karara imza attık.Bu hizmetlerin yapılmasına destek veren tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza ve ekibimize teşekkür ediyorum.Herkesin eline yüreğine sağlık.Yeni dönemde görev alacak meclis üyelerine de başarılar diliyorum” dedi.

 

“Mersin’de ilk ve enleri gerçekleştirdik”

 

Belediye Meclis üyelerinin de teşekkür düşüncelerini dile getirdiği toplantıda Toroslar’a kazandırdıkları yatırımları tek tek anlatan Başkan Hamit Tuna; “Bu meclis çok doğru ve güzel kararlara imza attı. Toroslar, yaptığımız projeler ve girişimlerle bugün 8 bankanın aktif olarak görev yaptığı, KOBİ’lerin yatırım yapmak için yarıştığı bir ilçe konumuna gelmiştir. Ticaret ve hareketlilik artık Toroslar bölgesine kaymıştır.Her meclise ve Belediye Başkanına nasip olmayan 22 bin m2 alanda Mersin’in en büyük Cumhuriyet Meydanını inşa ettik.Bu meclis, Cumhuriyet Meydanının yapılmasına vesile olan bir meclistir.12 bin m2 alanda Selçuklu Türk Mimarisi özelliğini yansıtan muhteşem bir kültür merkezi inşa ediyoruz. En yakın zamanda hizmete açacağız.Gelecek nesle bırakabileceğimiz ve halkımızın birbirleriyle dostluklar kurmasını sağlamak amacıyla birkaç mahalleye hitap edecek devasa parklar yaptık.10 yıl önce 106 bin m2 olan yeşil alan miktarını 900 bin m2’ye çıkardık.Toroslar Belediyesi’nin de vizyonunu işaret eden yoğunlaştırılmış güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreten güneş enerji santrali projesini hayata geçirdik.Dünyada üç ülkede, Türkiye’de Toroslar’da kurulan bu güneş enerji santrali şuan iki mahallenin elektrik enerjisini karşılayabilecek bir güçtedir.Gençliğimize önem veriyoruz.Bu kapsamda 10 spor tesisi inşa ettik ve 45 bin m2 alanda Mersin’in en büyük Gençlik merkezini yapıyoruz.Yürüme ve bisiklet yolu projelerimizden 14 km’sini bitirdik.7 km daha yapacağız.Yine bu meclisin kararıyla bölgemize önemli projelerden bir tanesinin daha getirilmesine vesile olduk.Büyükşehir Belediyesi’ne otogar yapılması için 85 bin m2 arsa tahsisinde bulunduk.

 

Sağlık Bakanlığına, ilçemize 1250 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü yapılması üzere 232 dönüm arazi tahsis ettik. Yine Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü’ne Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi yapılması üzere 5 bin m2 arsa tahsisinde bulunduk. Ağız ve Diş Sağlığı hastanesinin inşa çalışmaları bitti.1250 yataklı hastanenin bölgemizde yapılması ile de Toroslar, sağlık hizmetini en fazla veren bir ilçe olacaktır. İşsizliğe çare üretebilmek amacıyla kısa adı TORTEK olan Toroslar Teknik Eğitim kurslarını kurduk. TORTEK ile 51  merkezde, 26 branşta 14 bin insanımıza mesleki eğitim verdik.Ayrıca,  İSGEV (İçel El Sanatları Geliştirme Vakfı) projesini hayata geçirdik.İSGEV, 1500 insanımıza iş kapısı oluşturdu. Serbest Bölge’de çalışmak üzere makineci, overlokçu ve ütücü yetiştirdik. İstihdam oluşturmak anlamında yeni dönemimiz için kısa adı TİGEM olan Toroslar Belediyesi İş Geliştirme Merkezini de hayata geçireceğiz. Bu projeyi önümüzdeki dönemde Toroslar’da 17 dönümlük alanda yapmayı planlıyoruz.10 adet modern kapalı semt pazarı ve 1 adet üretici pazarı inşa ederek hizmete açtık.Toroslar, Mersin’de en fazla kapalı semt pazarına sahip bir bölge olduğu gibi Mersin’de üretici pazarı sadece Toroslar’da yer almaktadır.Oto Galericiler Sitesi’nin ilçemizde yapılmasına vesile olurken, Oto galericiler sitesinin yanındaki 137 dönümlük bir alanı da Açık Oto Pazarı olarak düzenledik.Eğitime destek anlamında 17 okul yerinin tahsisini gerçekleştirdik.Amfi Tiyatro ve yüzme havuzu projelerimizi de inşa ediyoruz.Hayata geçirdiğimiz bu projelerin, hizmetlerin ve yatırımların yapılmasına destek veren tüm meclis üyesi arkadaşlarıma yeniden teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantının ardından Başkan Tuna ve meclis üyeleri, son meclis toplantısı nedeniyle bir hatıra fotoğrafı çektirdi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA