HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Öğretmenler Mersin’de eğitime alındı!


20 Ağustos 2014 Çarşamba 09:03

Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında 71 ilden gelen sınıf ve branş öğretmenleri Mersin’de eğitime alındı!

 

Özel Öğretimin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında 10 pilot il dışında kalan illerden seçilerek gelen sınıf ve branş öğretmenlerine yönelik Özel Eğitimde Bütünleştirme uygulamaları semineri başladı.

Mersin Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde başlayan seminerin açılışına; Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Mücahit Akgün, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erol Özdemir, Enstitü Müdür Yardımcısı Halit Çoban ve kursiyerler katıldı.

Çalıştığı kurum ve çalıştığı kurumdaki öğretmenlere uzak öğretmen modelinden kaçınılması gerekiyor

Daire Başkanı Mücahit Akgün, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Özel Eğitimin Güçlendirilmesi’ adıyla 10 pilot ilde proje yürütüldüğünü belirterek, kursiyerlerin bütünleştirme ve engelli okul modeli hakkında hafta boyunca eğitime tabi tutulacağını ifade etti.

Çalıştığı kurum ve çalıştığı kurumdaki öğretmenlere uzak öğretmen modelinden kaçınılması gerektiğinin altını çizen Akgün, “kendinizi yenileme adına bu ortama gelme çabanızdan ötürü sizlere teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Mersin, 20 bin öğretmen ve yaklaşık 380 bin öğrenciden oluşan bir devasa bir eğitim altyapısına sahip

Müdür Vekili Erol Özdemir ise Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül’ün kursiyerlere selamlarını ileterek başladığı konuşmasında Mersin’in 1 milyon 600 bin nüfusu, ekonomik potansiyeli ve kozmopolit nüfusu ile ülkemizin önde gelen kentleri arasında yer aldığını belirtti.

Özdemir, ülkemizin her köşesinden gelen birbirinden farklı kültür, inanç ve anlayıştan insanın hoşgörü ve barış içerisinde yaşadığı bir kent olan Mersin’in 1000’in üzerinde eğitim kurumu, 20 bin öğretmen ve yaklaşık 380 bin öğrenciden oluşan bir devasa bir eğitim altyapısına sahip olduğunu anlattı.

Eğitim sistemimizin niteliğinin artırmamız için öğretmen niteliğini geliştirmemiz lazım

Eğitim sistemimizin niteliğinin artırılması için öncelikle öğretmen niteliği üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini kaydeden Özdemir, “Nitelikli bir eğitim istiyorsak nitelikli insanlar bulmamız lazım. Türk Eğitim Sistemimizin niteliğini artırmak istiyorsak öğretmen niteliğini geliştirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının meslekteki öğretmenlerin niteliğini artırmak için bu tür eğitim faaliyetlerinde bulunmasının yararına inandığını belirten Özdemir, “İnanıyorum ki gerek katılımcılar gerekse hocalarımız başkanımızın da nezaretinde burada dolu dolu bir eğitim süreci geçirecekler” şeklinde konuştu.

Enstitü Müdür Yardımcısı Halit Çoban’da enstitünün tarihinin 1962 yılına kadar uzandığını, 1987 yılından itibaren hizmetiçi eğitim enstitüsü olarak faaliyete başlayan enstitünün bu manada ilk olma özelliği taşıdığını kaydetti.

Konuşmaların ardından başlayan seminer programı süresince kursiyerlerin engelsiz okul modeli standartları, performans göstergeleri ve özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitime erişimleri üzerinde eğitilmesi planlanıyor.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA