HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Diyalog ve Barış Gününde birlik, beraberlik ve hoşgörü mesajı


27 Eylül 2014 Cumartesi 13:12

26 Eylül Kültürlerarası Diyalog ve Barış Günü nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla, Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi ( MEKADİM) tarafından Kongre ve Sergi Sarayında Antakya Medeniyetler Korosu’nun bir konseri düzenlendi.

 

Düzenlenen etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aşkın Günay, MEKADİM yöneticileri, Akdeniz Belediyesi eş başkan yardımcısı Bedrettin Gündeş, Ortodoks ve Latin Katolik kilisesi temsilcileri, Alevi dedeleri, STK temsilcileri, Roman dernekleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Konser öncesi açılış konuşmasını MEKADİM Başkan Vekili Erdoğan Günal yaptı. Günal, MEKADİM olarak 3 yıldan beri kentte dostluğun, kardeşliğin, samimiyetin ve diyaloğun egemen olabilmesi için, değişik toplum kesimlerinden ve farklı mesleklerden fertler olarak gayret gösterdiklerini belirtti.

 

Günal, "Bugün konser verecek olan Medeniyetler Korosu'nun ilimize değişik davetler vesilesi ile pek çok kez geldi ve hepsi birbirinden değerli konser programları ile hemşerilerimizle birlikte oldu. Türkiye'de ve dünyada pek çok ödüller aldılar. Adeta barış ve diyaloğun timsali oldular. Bu vesile ile onları bir kez daha kutluyorum. Bu hayırlı projenin barışa ve huzura en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde tüm dünyaya örnek olmasını diliyorum" dedi.

 

Şu günlerde ne ülkemizde ne de dünyamızda huzurlu ve barış içinde yaşanan bir ortamın olmadığını ifade eden Günal, "Çünkü barışın sigortası olan hukuk,  dinimizin temel olan güzel ahlak, ısrarla göz ardı edilmekte. Meşruiyetin yegâne kaynağı olan hukukun yok sayılması ister istemez toplumda huzurun bozulmasına ve sinerjimizin azalmasına neden olmaktadır. Endişemiz o ki bu hususun ila nihayet sürdürülecek olması çok daha büyük toplumsal kırılmalara yol açabilecektir. Unutulmasın ki hukuk devleti en az yönetilenler kadar, yönetenlerinde hukuka bağlı kalmak zorunda olduğu bir ilkeler bütünüdür."dedi.

 

Medeniyetimizin ve diğer medeniyetlerin 21. yüzyıla armağan ettiği pek çok insani evrensel değerlerin mevcut olduğunu ve bunlardan yararlanılması gerektiğini belirten Günal, "En büyük tehlike yargının hükümetin vesayeti altında olmasıdır. Ülkemizin önüne taşınması zor ağır bedeller konmasını istemiyorsak, tarihten gereğince ders almasını bilmemiz gerekir. İnşallah ülkemizde bir an önce hukuk ve adalet sistemi, her türlü etkiden uzak, tarafsız ve bağımsız olarak işlevini sürdürür ve her kes de payına düşeni alır. Zira adalet her şeyden önce herkese payına düşeni vermektir Yoksa barıştan, diyalogdan ve huzurdan söz etmemiz gerçekçi olmaz. Ancak bizler her türlü haksızlığa, ötekileştirmeye ve adaletsizliklere karşın diyaloğun, hoşgörünün ve sağduyunun sesi olmaya devam edeceğiz. Kendi topraklarımızda sevgi dilinin temsilcileri olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından Antakya Medeniyetler Korosu Yılmaz Özfırat yönetiminde üç semavi dine ait ilahiler ve ezgilerini sunarak katılımcılara güzel bir gece yaşattılar.

 

Konser sonrası Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı konuşmada, birlik, kardeşlik ve hoşgörü mesajı verdi.

Kocamaz, "Dinler, barış, birlik, huzur ve kardeşlik için indirilmiştir. Ama maalesef birleşme varken ayrışmayı kendilerine yol edinenler bu dünyayı hem kendileri için hem de kendileri için, yaşanılmaz bir noktaya doğru çekmekte, yaşanılmaz bir noktaya doğru sürüklemektedir. Eğer insanlık paydasında birleşebilirsek, hiç kimsenin bir başkası ile bir derdi olmaz. Hiç kimsenin bir başkasını ötekileştirme gibi bir gayesi olmaz. Ama insanlık ideallerinin dışına çıktığınız zaman kendimize her şeyi alet etmeye çalışırız. Maalesef en ulvi düşünce olan, en ulvi inanış olan dinleri bugün alet olarak kullananlar,  insanlığı tedirgin etmekte, huzursuz etmekte ve bu dünyayı yaşanılmaz bir noktaya doğru, sürüklemektedir. Ben böyle bir düşünce ile birlik, bütünlük, barış, sevgi ve kardeşlik anlayışıyla bir araya gelen ve bunu bizzat yaşayarak, yaşatarak tüm ülkemizde hatta dünyada, bir örnek olarak kendilerini gösteren bu değerli topluluğa huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  Bugün Mersinlilerle buluştukları için halkım adına ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah bu düşünceler daha da yaygınlaşır, bu tür toplulukların sayısı daha da artar. Çünkü hepimizin birliğe, sevgiye, barışa, saygıya, dirliğe, düzene  ihtiyacı var.  Onun için bu tür topluluklar ve anlayışlar gereklidir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimiz sunuyorum"dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA