HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Antmen’den meslektaşlarına sürpriz


17 Ekim 2014 Cuma 09:13

Mersin Barosu başkanlığına son kez aday olan Alpay Antmen, Mersinli avukatlarla buluştuğu dayanışma kokteylinde seçilmesi halinde meslektaşlarına sosyal tesis yapma müjdesi verdi.

 

Mersin Barosu’nda seçim rüzgarları esmeye devam ederken, 2012 yılında Baro Başkanlığına seçilen ve 2014-2016 yılları için de son kez adaylığını açıklayan avukat Alpay Antmen, Mersin’de bir araya geldiği avukatlara sürpriz bir müjde verdi.

 Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen kokteyle; Mersin Barosu Başkanı ve yeni dönem adayı Alpay Antmen ile yönetim, denetleme, disiplin ve TBB delege adayları, Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Dönem Sözcüsü ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, yaklaşık 500 avukat ve çok sayıda davetli katıldı.

 

AVUKATLARA SOSYAL TESİS MÜJDESİ

 

Gecede bir konuşma yapan Alpay Antmen, meslektaşlarına bir de sürpriz açıkladı. Mersinli avukatlar için müjde niteliğinde bir haber veren Antmen, seçilmesi halinde Mersin Barosu’na bir sosyal tesis kazandırmayı hedeflediğini belirten Alpay Antmen, “Seçim sürecini başarıyla tamamladıktan sonra içerisinde sosyal kültürel ve sportif yaşam alanları olacak tesisi kısa sürede tamamlayarak, Mersinli meslektaşlarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Bugün Bin 500’ü aşkın kayıtlı avukatı ile Türkiye’deki barolar içerisinde ilk 10’da yer alan Mersin Barosu için böyle bir tesis elzemdir” dedi.

 

“ÖZGÜRLÜKLERİN SAVUNUCUSU OLMASI İÇİN GÖREVE TALİBİZ”

 

Hiç kimsenin onu bulandırmadığı ve ihlal etmediği sürece hukukun, teneffüs edilen hava gibi görünmez ve tutulmaz bir şekilde etrafı kapladığının altını çizen Antmen, hukukun ancak kaybedildiği zaman değerinin farkına varılan sağlık gibi sezilmez bir şey olduğunu vurguladı. “İşte geçen 2 yıllık çalışma dönemimizde bu sözün ne kadar anlam kazandığını hep birlikte yaşadık” diyen Antmen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçen dönemde Mersin Barosu’nun hukuk adına nasıl da zaptedilmez bir kale gibi dimdik mücadele ettiğini sizler de gördünüz. Ben ve ekip arkadaşlarım 2 yıllık görev süremiz boyunca evrensel hukuk değer ve kuralları doğrultusunda mesleğimize, baromuza, meslektaşlarımıza, kentimize, ülkemize ve halkımıza hizmet ettik, hizmet etmeyi bırakın yüreğimizi adadık, kendimizi adadık; 7 gün 24 saat emek verdik. Haksızlığın kimden geldiğine, haksızlığa kimin uğradığına bakmaksızın mesleğimize, meslektaşlarımıza, demokrasiye, hukuk devletine, insan haklarına, adil yargılanma hakkı ile savunma hakkına sonuna kadar sahip çıktık.

 

“22 YENİ PROJEMİZ VAR”

 

Ben ve baro organlarına aday olan arkadaşlarım Mersin Barosu’nun son 2 yılda olduğu gibi önümüzdeki 2 yılda da avukatın yanında hukuk devleti ideali ile temel hak ve özgürlüklerin savunucusu olması için göreve talibiz. Ben ve arkadaşlarım zihinlerde yaratılmaya çalışılan korku imparatorluğu ile başta hukuk devletinin en temel güvencelerinden olan savunma hakkı ve bu bağlamda avukatlık mesleğinin sona erdirilmemesi için göreve talibiz.

2012 seçimlerinde söz verdiğimiz 18 projeden 15 tanesini gerçekleştirdik. Bu dönem için 22 ayrı proje ile karşınızdayız ve bu 22 projeyi gerçekleştirecek tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak sizden destek talep ediyoruz.

 

“DESTEK İSTİYORUZ

 

Adliyelerde, duruşma salonlarında, karakollarda, mahkeme ve icra dairesi kalemlerinde, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde, her an ve her yerde, meslektaşlarımızın, yaşadığı her sorunda yazılı başvuru istemeden, her zaman avukatın yanında olduk, olmaya da devam etmek için adayız. Sizlerin kendinizi güvende hissetmeye devam etmesi için göreve talibiz. Söz verdik yaptık, Mersin Barosu’nu kentimizin öncü sivil toplam örgütü; Ülkemizin önder Barosu haline getirdik. Yılmadık, yorulmadık, çalıştık. Sizden daha çok üretmek, daha çok çalışmak ve daha fazlasını birlikte başarmak için destek istiyoruz. Mersin Barosu bizim dönemimizde mali ve idari yönden şeffaf ve demokratik bir biçimde yönetilmiştir. Mersin Barosu’nun her kuruşuna öz evladımızdan daha çok ihtimam gösterilmiştir. Bu husus faaliyet raporumuzda açıkça gözler önüne serilmiştir. Sözlerimi çok uzatmaya gerek yok, projelerimizi sizlere gönderdiğimiz kitapçıkta arz ettik; Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Gelin kazanımlarımızı kaybetmeyelim” . 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA