Antmen, araştırma önergesinde birçok şehirde hem de merkezi konumda birçok atış poligonu açıldığını ve açılmaya devam ettiğini belirterek Türkiyede ardı ardına açılan bu silah poligonlarını kullanan kişilerin kayıtlarının ne derece doğru ve sağlıklı tutulduğu bilinmemektedir. Poligonların İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere; Valilikler ve ilgili kamu idarelerince ne sıklıkla ve ne şekillerde denetlendiği tartışma konusu olmaktadır dedi.
Antmenin önergesinde yer alan bir diğer iddia ise tartışmalı kurum SADATla ilgili oldu. CHPli Vekil Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., yani SADATın da bazı poligonları kullandığı ve eğitim verdiği iddiaları bazı bazın yayın organlarında yer almıştır. Kamuoyunca tartışmalı olan bu yapının ne tür amaçlarla kimlere silah ve saldırı tüfeği eğitimi verdiğinin aydınlatılması ülke barışı ve huzuru için bir gerekliliktir ifadelerini kullandı.
Alınan silah ruhsatı sayılarını paylaşan Alpay Antmen, silahlı cinayet ve yaralama olaylarının günden güne arttığını söyleyerek ayrıca ülkede yaşanan iç huzursuzluk, adaletin hiçbir şekilde işlememesi ve denetimsiz sığınmacı akını toplumda güven kaybına yol açmakta ve kişilerin farklı tedbirler almasına neden olmaktadır. İçişleri Bakanlığı verilerine göre; 2018'de 10 bin 869'u 'silah bulundurma', 39 bin 516'sı 'silah taşıma' olmak üzere verilen toplam silah ruhsatı sayısı 50 bin 385tir. 2021'de bu sayı 16 bin 495'i 'bulundurma', 41 bin 234'ü 'taşıma' olmak üzere toplam 57 bin 729dir dedi.
CHPli Antmen önergesini şu şekilde sonlandırdı; Türkiyede sayıları hızla artan atış poligonlarının sağlıklı bir şekilde denetlenmesi, bu poligonlarda farklı amaçlarla silah eğitimleri alanların olup olmadığının araştırılması ve silah envanterlerinin neler olduğunun ortaya çıkarılması bu nedenlerle uygun olacaktır